Kunstenkelband moet verzwikking voorkomen

Er is een uitkomst op de markt voor de vele mensen die regelmatig een enkel verzwikken. De EXO-L is een op maat gemaakte kunstenkelband, die voorkomt dat het gewricht zwicht, zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Zo’n zeshonderdduizend Nederlanders verstuiken elk jaar een enkel. De kans op herhaling is groot. Bij het verzwikken van de enkel knakt de voet meestal naar binnen, waardoor de band aan de buitenkant van het gewricht uitrekt en soms zelfs scheurt. De pijnlijke blessure wordt tot nu toe meestal behandeld met een brace of tape om stabiliteit terug te winnen.

‘De huidige methoden om verzwikken te voorkomen, zoals bijvoorbeeld het tapen en het dragen van een brace, leggen beperkingen op óf zijn ongemakkelijk in gebruik. EXO-L ondersteunt je enkel op een natuurlijke, anatomische manier, waardoor je enkel wordt beschermd maar tegelijkertijd je normale bewegingsvrijheid wordt behouden’, zegt prof. Dr. Geert-Jan Kleinrensink, hoogleraar Anatomie, Erasmus MC.

Hoe werkt het?
EXO-L wordt bevestigd aan de sportschoen met een band die je op de juiste spanning kunt brengen. De juiste pasvorm wordt gegarandeerd doordat de EXO-L op maat wordt gemaakt, op basis van een persoonlijke 3D-scan van de enkel en met behulp van 3D-printen.

Email this to someoneShare on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0